Om Bispeliden

Bispeliden
Bispeliden ble stiftet  22. Januar 2008 og er en hærkampgruppe lokalisert i Trondheim. Gruppen vår fokuserer på fektesystemer inspirert av middelalderen, hvor medlemmene selv velger om de vil trene i historiske klær eller ikke.

Sosialt
Bispeliden er en sosial gruppe, hvor vi i vinterhalvåret trener hærkamp inne, mens vi i sommerhalvåret tar treningen ut. Vi deltar også på ulike samlinger og leirer, med hærkamp eller middelaldertema. Har sykvelder, sosialkvelder og andre sprell vi måtte finne på.

Historisk
Bispeliden som middelaldergruppe har valgt tidsepoken 1250-1300, som betyr at når vi deltar på leir eller andre tilsetninger, så forsøker vi å ha klær som er historisk troverdig for denne tidsepoken. Vi har mange i klubben som er drevne på å lage middelalderklær, så nye medlemmer som ønsker å lære hvordan de skal lage egne klær, er i trygge hender.

Trening
Hærkamp baserer seg på fektesystemer inspirert av middelalderen. Vi sloss med stålsverd, de er ikke skarpe, men det er viktig at sverdene er solide og håndteres på en ordentlig måte. Det er derfor viktig for oss at en av de mer erfarne medlemmene kvalitetssikrer sverd som skal brukes på trening. Selv om stålsverdet ikke er skarpt, kan det fort gjøre skade om det ikke brukes riktig. På trening fokuserer derfor hærkamp på tillit, teknikk og sikkerhetsregler for at det skal være en god opplevelse for alle som deltar.

Medlemskap
Vi ønsker alltid nye medlemmer velkommen, ta kontakt om du er interessert i å bli med på trening.